Naslednja tekma

27.09.2020 / 1. liga NLB / Dobova

MRD Dobova
RK Celje PLmesto ime O Z N P T
1 RK Celje PL 2 2 0 0 4
2 RD Riko Ribnica 2 2 0 0 4
3 RK Trimo Trebnje 2 2 0 0 4
4 RK Gorenje Velenje 2 2 0 0 4
5 RK Maribor Branik 2 1 0 1 2
6 RK Slovenj Gradec 2011 2 1 0 1 2
7 RK Jeruzalem Ormož 2 1 0 1 2
8 RD Urbanscape Loka 2 1 0 1 2
9 RD Koper 2 1 0 1 2
10 RD Istrabezn plini Izola 2 0 1 1 1
11 MRK Krka 2 0 0 2 0
12 MRK Ljubljana 2 0 0 2 0
13 RD Slovan 2 0 0 2 0
14 MRD Dobova 2 0 0 2 0
15 RK Drava Ptuj 0 0 0 0 -1
16 RK SVIŠ Ivančna Gorica 0 0 0 0 -1
17 RD Herz Šmartno 0 0 0 0 -1
18 RK Dol TKI Hrastnik 0 0 0 0 -1


   

  Dvojna zmaga za našega Nenada Stojakoviča

  MRD Dobova : RK Jeruzalem Ormož
  32 (12): 28 (13)

  V soboto 8. aprila smo v Dobovi spremljali obračun med MRD Dobova in RK Jeruzalem Ormož. Borbeni gostje so na koncu priznali premoč našim fantom.

  Tekmo so bolje začeli Ormožani, ki so z agresivno igro prihajali do hitrih zaključkov. Naši fantje so z enako mero agresivnosti uspeli rezultat prevesiti na svojo stran in v že v 9. minuti, po zadetku Smojverja, prisilili gostujočega trenerja Praprotnika, da je vzel minuto odmora. Gostje so se pobrali, izenačili in povedli. Naši fantje niso zadeli celih 9. minut. Naš strelski post je prekinil Hotko, ko je zadel prvega od svojih šestih strelov s sedmih metrov za rezultat 7:7. Šestim zadetkom iz najstrožjih kazni je Hotko dodal še 6 golov iz igre in z 12 zadetki postal najboljši strelec tekme! Sledila je izenačena igra na obeh straneh. Ob koncu polčasa so Ormožani prišli do dveh zadetkov prednosti, a k sreči je Kučič znižal na zgoj 1 zadetek zaostanka pred nadaljevanjem.

  Hiter tempo igre se je prenesel tudi v drugi polčas. Zadetki so se kar vrstili, na eni in na drugi strani. Ekipi sta hitro izvajali "center" in se izogibali postavljeni obrambi, ki zahteva več vložene energije v napadu za dosego zadetka. Še v 45. minuti je bil rezultat izenačen in obetala se je res napeta končnica. Borbenosti, ki so jo kazali naši, že dolgo nismo videli. Ekipa je zopet zaigrala tako, kot smo je bili navajeni še iz rednega dela tekmovanja. Vsi so imeli pred očmi samo en cilj - zmago! Kljub udarcem, grobi igri in raztrganim dresom, so ohranili mirno kri in v zadnjih minutah nadigrali nasprotnika. V 51. minuti smo se oddaljili na +3, a gostje se še niso zlomili. Skušali so obdržati priključek. A naš sobotni MVP (najzaslužnejši mož za zmago) Izidor Hotko, ni želel ničesar prepustiti naključju. Po tem, ko so rokometaši Ormoža v 56. minuti zopet znižali na zgolj 2 zadetka zaostanka (27:25), je Izidor trikrat zapored zadel in poskrbel, da je bila tekma v 59. minuti odločena (30:26). Še isto minuto je Sirk vzel minuto odmora, a mislim da bolj z namenom, da fantom čestita, saj so doma obdržali zelo pomembni točki! Veselje ob zadnjem zvoku sirene je bilo nepopisno. Navijači so "ponoreli", igralcem pa se je odvalil kamen od srca, saj so res potrebovali takšno tekmo.

  V naslovu tega članka sem zapisal, da je bila zmaga dvojna - res je bila. Tekma je bila namreč posvečena našemu bivšemu članu in reprezentantu Slovenije Nenadu Stojakoviču, ki nujno potrebuje drago operacijo v Švici. Naši navijači, obiskovalci in vsi prisotni na tekmi, so s plačilom karte in prostovoljnimi prispevki donirali za Nenada. Svoj dres iz časov, ko sta z Nenadom še igrala skupaj je daroval tudi Zlatjan Đapo, kateremu se še enkrat iz srca zahvaljujemo. Za dres smo na dražbi zbrali 100€, ki jih bomo dodali celotnemu izkupičku tekme, ki je znašal 1000€. Veseli smo, da ste se tako lepo odzvali in velikodušno darovali za Nenada, ki nas je počastil s svojim obiskom na tekmi.

  Po koncu se je Nenad rokometašem pridružil tudi na igrišču, kjer je bilo na trenutke zelo čustveno in ganljivo. Navijači so vzklikali njegovo ime, igralci obeh ekip pa so mu en za drugim podajali roke in izkazovali podporo. To je bil večer, ki je presegel športno tekmovalnost in se dvignil na raven, kjer smo vsi le ljudje in si medsebojno nesebično pomagamo.

  Za konec pa še posnetek našega bivšega igralca in strokovnega sodelavca Tadeja Stajnka, ki je na sobotni tekmi nadomeščal naše stalne gostje - Dobovske mažoretke. Namreč Tadej je imel ravno to soboto fantovščino. Navijačem White Stars so se fantje pridružili in skupaj spodbujali Tadeja, ko je ob polčasu na sredini igrišča zaplesal enega svojih zadnjih plesov kot neporočen moški!

   


   


  MRD Dobova
  Dobova 8257 Dobova Slovenija